Glutenfri och laktosfri Saffranskrans



Smula jästen i bunke, smält matfettet, tillsätt mjölken, värm upp till 37 grader.
Häll degvätskan över jästen, rör tills jästen den löser sig, tillsätt kesella, socker, salt, saffran, korinter och nästan allt mjöl spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig, låt degen jäsa övertäkt i ca. 40 minuter.
Riv mandelmassa till fyllning, blanda den med matfettet.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig med resterande mjöl.

Dela degen i två bitar. Kavla ut till en platta 30 X 40 cm.
Bred på mandelmassan, rulla ihop degen från långsidan, forma till krans.
Lägg kransarna på bakpappers klädd plåt, klipp jack i kransen.
Jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
Pensla kransarna med uppvispat ägg, strö över mandelspån.
Grädda i ugnens nedre del i ca. 200 grader i ca 25 min

Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
3 dl laktosfri mjölk
Pressad saft av 1 styck mandarin
250 g laktosfri yougat
1,5 dl socker
1/2 tesked salt
2 påsar saffran
1-påse korinter
15 - 16 dl gluten/laktos fri mjöl

Fyllning
100 g mandelmassa
100 g smör, laktosfritt
pensling ägg,
garnering mandelspån.

Kommentarer
Postat av: Annika

De såg riktigt goda ut! Mumma!

2009-12-29 @ 04:46:28
URL: http://vegoglutenfri.blogspot.com
Postat av: Amanda Sundsten

hejsan vart väldigt inspererad av din blogg av alla dessa gluten och laktos fria recept och hittade detta och ska nog baka saffranskrans men har en liten fråga angående receptet vad är laktosfri yougat? med vänliga hälsningar Amanda,



ps du kan väl maila tillbala svaret

2012-03-01 @ 19:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0