Glutenfria Lussekatter
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till finger- värme, 37°.
Häll degspadet över jästen.
Rör om så att Jästen löser sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter.
Tillsätt eventuellt mer mjöl.
Låt jäsa över- täckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar.
Lägg dem på smorda plåtar.
Garnera med russin.
Låt jäsa övertäckta ca 20—30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 5—7 min.
Låt kallna på galler.50 g jäst
150 g margarin/smör
5 dl mjölk
250 g kesella lätt
1,5 dl socker
1,5 tesked salt
ca 17 dl glutenfritt mjöl
2 paket Saffran
garnering: russin
pensling: 1 ägg
Tack så mycket för ett bra recept såhär i juletid!
Tack, dom blev riktigt goda...
harett annat recept på lussebullar.
200gr smält smör 50gr jäst smält smöret häll i 5dl mjölk till 37gr lägg i jästenoch rör om tillsätt 2dl strösocker 2ägg 1tsk salt 2pkt saffran 1liter mjöl låt jäsa i 10 min tag upp på bordet och baka ut lussekatter. låt jäsa i30 min ugn 250gr grädda i 8 min.
Handlarlista