Glutenfria frallor
Smula ned jästen i bunken.
Tillsätt fiberhusk.
Tillsätt fingervarmt vatten, salt och brödkrydda.
Rör om till jästen löser sig.
Låt blandningen stå i ca 10 minuter.
Tillsätt olja, bovete och mjölblandning.
Arbeta degen ca 5 minuter i maskin.
Låt degen jäsa ca 30 minuter i bunken.
Knåda degen smidig och dela i tio lika delar.
Forma till avlånga bullar.
Låt jäsa 30 minuter på plåt.
Gör dekorationssnitt i degen med vass kniv.
Grädda mitt i ungen i 225 grader under 10 minuter.
50 gram jäst
5 dl vatten
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk malen brödkydda
½ dl olja
1 dl bovetemjöl
1 dl krossat bovete
1,3 liter glutenfri mjölblandning