Glutenfria frallor

 

Smula ned jästen i bunken.

Tillsätt fiberhusk.

Tillsätt fingervarmt vatten, salt och brödkrydda.

Rör om till jästen löser sig.

Låt blandningen stå i ca 10 minuter.

Tillsätt olja, bovete och mjölblandning.

Arbeta degen ca 5 minuter i maskin.

Låt degen jäsa ca 30 minuter i bunken.

Knåda degen smidig och dela i tio lika delar.

Forma till avlånga bullar.

Låt jäsa 30 minuter på plåt.

Gör dekorationssnitt i degen med vass kniv.

Grädda mitt i ungen i 225 grader under 10 minuter.

 

50 gram jäst

5 dl vatten

2 msk fiberhusk

1 tsk salt

2 tsk malen brödkydda

½ dl olja

1 dl bovetemjöl

1 dl krossat bovete

1,3 liter glutenfri mjölblandning


RSS 2.0