Glutenfria tekakor


















 


Glutenfria tekakor

 

50 gram gäst

2 msk fiberhusk

5 dl vatten

1 tsk salt

2 msk malen brödkrydda

1 ½ dl olja

1 dl krossat bovete

1 dl bovetemjöl

ca 1,3 liter laktos & glutenfri mjölmix

 

 

Smula ned jästen i bunken. Tillsätt fiberhusk

Tillsätt fingervarmt vatten, salt och brödkrydda

Rör om till jästen lösts upp.

Låt blandningen stå i ca 10 minuter.

Tillsätt olja, bovete och mjölblandning.

Arbeta degen i maskin i ca 10 minuter.

Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.

Knåda degen smidig. Ta ut 10 lika stora bitar.

Forma till platta tekakor.

Låt te kakorna jäsa 30 minuter på plåten.

Gör dekorationsprickar i degen med sticka.

Grädda kakorna mitt i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0