Glutenfria tekakor
Glutenfria tekakor
50 gram gäst
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk malen brödkrydda
1 ½ dl olja
1 dl krossat bovete
1 dl bovetemjöl
ca 1,3 liter laktos & glutenfri mjölmix
Smula ned jästen i bunken. Tillsätt fiberhusk
Tillsätt fingervarmt vatten, salt och brödkrydda
Rör om till jästen lösts upp.
Låt blandningen stå i ca 10 minuter.
Tillsätt olja, bovete och mjölblandning.
Arbeta degen i maskin i ca 10 minuter.
Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
Knåda degen smidig. Ta ut 10 lika stora bitar.
Forma till platta tekakor.
Låt te kakorna jäsa 30 minuter på plåten.
Gör dekorationsprickar i degen med sticka.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.
Kommentarer
Trackback