SOLENS OCH VINDARNAS KAKA

image17


Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör om. Häll mjölblandningen och det smälta margarinet i smeten.
Vispa lite lätt. Tillsätt 2 dl coccos och rör om.
Häll smeten i en smord och mjölad eller bröad form.
Strö  på lite coccos ovanpå kakan.
Grädda på nedre falsen i 175 graders ugnsvärme under 35-40 minuter.

3 ägg
2 dl strösocker
2 teskedar vaniljsocker
2 teskedar bakpulver
2 1/2 dl glutenfritt mjöl
100 gram margarin
2 dl coccos

MORMORS SYLTKAKOR

image16

Blanda mjöl, florsocker, potatismjöl, margarin, vaniljsocker och 1 ägg till en deg.
Kavla ut degen och ta ut hälften till släta runda kakor och resten med kransmått.
Gör hål i mitten på kranskakorna.
Pensla med ägget och vänd kranskakorna i mandel och pärlsocker.
Lägg kranskakorna på de släta kakorna.
Fyll kranskakornas hål med sylt.
Grädda kakorna i 175-200 graders ugnsvärme i 8 til 10 minuter.

1 dl florsocker
5-6 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
200 gram margarin
2 tsk vaniljsocker
2 ägg, varav ett används för pensling
Hackad sötmandel
Pärlsocker
Hallonsylt

RSS 2.0