Glutenfria tekakor


















 


Glutenfria tekakor

 

50 gram gäst

2 msk fiberhusk

5 dl vatten

1 tsk salt

2 msk malen brödkrydda

1 ½ dl olja

1 dl krossat bovete

1 dl bovetemjöl

ca 1,3 liter laktos & glutenfri mjölmix

 

 

Smula ned jästen i bunken. Tillsätt fiberhusk

Tillsätt fingervarmt vatten, salt och brödkrydda

Rör om till jästen lösts upp.

Låt blandningen stå i ca 10 minuter.

Tillsätt olja, bovete och mjölblandning.

Arbeta degen i maskin i ca 10 minuter.

Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.

Knåda degen smidig. Ta ut 10 lika stora bitar.

Forma till platta tekakor.

Låt te kakorna jäsa 30 minuter på plåten.

Gör dekorationsprickar i degen med sticka.

Grädda kakorna mitt i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.


Ljust matbröd



Lös upp jästen i det ljumma vattnet
Tillsätt övriga ingredienser
Blanda degen kraftigt i maskin under 5 minuter
Häll smeten i en smord form ca 1,5 l
Låt brödet jäsa under bakduk i 35 minuter
Grädda i ugnens nedre del i 200 grader under 25-30 minuter
Tag ut brödet, pensla med kallt vatten och låt svalna.

25g jäst
Vatten 37° varmt
50g smält margarin
1,5 tesked salt
Ca. 9dl Glutenfri mjölmix
1 tesked sirap
1 matsked boveteflingor
1 tesked brun farin

Glutenfri Chokladtårta

Smörj och bröa formen. Lägg blockchokladen i en djup tallrik eller skål. Låt stå över en kastrull med kokande vatten tills chokladen smält. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder, sedan chokladen och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen. Gräddningstid ca. 35 min.

150 g mörk blockchoklad
150 g margarin eller smör
2 dl socker
4 st ägg
1,5 dl Glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver



RSS 2.0