Glutenfria Nötchokladrutor

Glutenfria nötchokladrutor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör matfettet och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
3. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, (250 x 350 mm).
4. Strö över grovt hackade nötter eller mandel och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
5. Skär kakan i rutor, 50 x 50 mm, medan den ännu är varm.

Ingredienser
100 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1 st. ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl gluten/laktos fri mjöl
0,5 tsk bakpulver Garnering:
1,5 dl nötkärnor
100 g sötmandel

Glutenfritt / Laktosfritt Rosenbröd

Glutenfritt / Laktosfritt Rosenbröd

Gör så här
1. Smula ner jästen i bunken.
2. Tillsätt fiberHUSK fingervarmt (37 °C) vatten, salt och brödkryddor. Rör tills jästen löser sig.
3. Låt blandningen stå ca. 10 min så att fiberHUSK hinner svälla ordentligt.
4. Tillsätt olja, boveter och det mesta av mjölblandning, spara resten till utbakningen.
5. Arbeta degen kraftigt gärna i maskin.
6. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca. 30 minuter.

Utbakning: Strö resten av mjölet på arbetsbänken. Knåda degen smidig och dela den. Forma degen till limpa och lägg den på bakplåtsklädd plåt, eller dela varje limpa i lika stora bitar och forma till slät bulle. Låt jäsa ca. 30 min. Gör dekorationssnitt i degen med vass kniv.

Gräddning: Limpor i ugnens nedre del, 200°C 25 - 30 minuter. Matbröds bullar mitt i ugnen, 250°C 10 - 12 minuter.

Ingredienser
50 g jäst
2 msk fiberHUSK
5 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk malen brödkrydda
0,5 dl olja
2 dl krossade bovete
3 tsk pofiber
ca. 1,3 liter gluten/laktos fri mjöl

RSS 2.0