Glutenfria Nougatsnittar



Rör ihop matfett och socker.
Tillsätt ägget och mjölet blandat med vaniljsocker och hjorthornsalt.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 2 delar.
Forma dem till 2 längder ca 40 cm långa.
Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i varje längd.
Forma nougaten till smala rullar.
Lägg dem i fördjupningar.
Grädda längderna mitt i ugnen i 200 grader C, 12-15 min.
Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar medan de är varma.

125 gram margarin
3/4 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm hjorthornssalt
3 dl glutenfri mjölmix

Gluten & Laktosfri Jansons Frestelse



 Fyll halva formen med strimlad potatis

Lägg i mellan med ansjovis och hackad lök.

Täck hela formen med strimlad potatis

Häll på ansjovis spadet och hälften av den laktosfria grädden

Strö över gluten och laktosfritt ströbröd

Ställ mitt i ugnen 225 grader ca 40 minuter.

Efter halva tiden när frestelsen fått färg hälls resterande grädde på.

 

Ca. 8 st. potatisar

1 burk ansjovis

2 st. gula lökar

3 dl laktosfri grädde

3 matskedar laktosfri margarin

Gluten och laktosfritt ströbröd.


Glutenfria och laktosfria stjärnor



Blanda mjöl, socker, smör, vaniljsocker och ägg på bakbordet till en smidig deg.
 Är den för lös ställ in den en stund i kyla.
Dela degen i 3 delar och kavla ut.
Tryck ut stjärnor, lägg på bakpappers klädd plåt.
Pensla varje stjärna med ägg strö över pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 6 min.

6dl glutenfritt/laktosfritt mjöl
200g laktosfritt smör
4 matskedar strösocker
1 tesked vaniljsocker
1 ägg

Glutenfri och laktosfri Saffranskrans



Smula jästen i bunke, smält matfettet, tillsätt mjölken, värm upp till 37 grader.
Häll degvätskan över jästen, rör tills jästen den löser sig, tillsätt kesella, socker, salt, saffran, korinter och nästan allt mjöl spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig, låt degen jäsa övertäkt i ca. 40 minuter.
Riv mandelmassa till fyllning, blanda den med matfettet.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig med resterande mjöl.

Dela degen i två bitar. Kavla ut till en platta 30 X 40 cm.
Bred på mandelmassan, rulla ihop degen från långsidan, forma till krans.
Lägg kransarna på bakpappers klädd plåt, klipp jack i kransen.
Jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
Pensla kransarna med uppvispat ägg, strö över mandelspån.
Grädda i ugnens nedre del i ca. 200 grader i ca 25 min

Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
3 dl laktosfri mjölk
Pressad saft av 1 styck mandarin
250 g laktosfri yougat
1,5 dl socker
1/2 tesked salt
2 påsar saffran
1-påse korinter
15 - 16 dl gluten/laktos fri mjöl

Fyllning
100 g mandelmassa
100 g smör, laktosfritt
pensling ägg,
garnering mandelspån.

Glutenfria Lussekatter

 

Smula jästen i en degbunke.

Smält smöret i en kastrull.

Tillsätt mjölken och värm till finger- värme, 37°.

Häll degspadet över jästen.

Rör om så att Jästen löser sig.

Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.

Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter.

Tillsätt eventuellt mer mjöl.

Låt jäsa över- täckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar.

Lägg dem på smorda plåtar.

Garnera med russin.

Låt jäsa övertäckta ca 20—30 minuter.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla med uppvispat ägg.

Grädda i mitten av ugnen 5—7 min.

Låt kallna på galler.

50 g jäst
150 g margarin/smör
5 dl mjölk
250 g kesella lätt
1,5 dl socker
1,5 tesked salt
ca 17 dl glutenfritt mjöl
2 paket Saffran

garnering: russin
pensling: 1 ägg


RSS 2.0