KATRINS CHOCKLADBRÖD

image11

Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg.
Dela degen i sex delar.
Forma varje del till rullar.
Lägg rullarna på 2-3 plåtar.
Platta till vardera rullen.
Pensla rullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 200 graders ugnsvärme under 15 minuter.
Skär de varma rullarna i två centimeter breda snittbitar.

 

60 stycken

 

200 gram margarin
2 ½ dl strösocker
6-7 dl glutenfritt mjöl
4 matskedar kakao
1 tesked vaniljsocker
1 ägg
1 tesked bakpulver

 

Pensling:
1 ägg och pärlsocker


Sommaren -07


image10
Håll blicken kvar i skyn. Sommaren -07.

KARLEVIS RULLTÅRTA

image9

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör om. Häll mjölblandningen i smeten.
Vispa lite lätt. Tillsätt 1 1/2 dl coccos och rör om.
Häll smeten i en avlång bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda på nedre falsen i 175 graders ugnsvärme under ca 15 minuter.
Bred på med lite hallonsylt och rulla ihop rulltårtan.

 

3 ägg
2 dl strösocker
2 teskedar vaniljsocker
2 teskedar bakpulver
2 1/2 glutenfritt mjöl
1 1/2 dl coccos

DUBBELT SÅ GOD

image8


Gör så här:
Mal mandeln två gånger och blanda den med florsocker och äggvitorna.
Bred ut smeten på en välsmord och mjölad plåt.
Strö på den flagade mandeln och grädda i 175 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.
Låt kakan svalna och skär den i fyrkanter som du sedan lägger samman två och två med fyllning emellan.

 

Fyllning:
Koka vatten och socker sakta i en kastrull tills det håller ?trådprovet?, dvs. att en droppe av lagen trådar sig då man tar droppen mellan fingrarna. Vispa upp äggulorna och häll lagen över och vispa kallt. Rör ned smöret klickvis och smaksätt med kaffe.

 

200 gram sötmandel
200 gram florsocker
3 äggvitor
2 påsar flagad mandel

 

Fyllning:
1 dl strösocker
3 matskedar vatten
3 äggulor
150 gram smör
2 matskedar starkt kallt kaffe


RSS 2.0