DUBBELT SÅ GOD

Gör så här:
Mal mandeln två gånger och blanda den med florsocker och äggvitorna.
Bred ut smeten på en välsmord och mjölad plåt.
Strö på den flagade mandeln och grädda i 175 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.
Låt kakan svalna och skär den i fyrkanter som du sedan lägger samman två och två med fyllning emellan.
Fyllning:
Koka vatten och socker sakta i en kastrull tills det håller ?trådprovet?, dvs. att en droppe av lagen trådar sig då man tar droppen mellan fingrarna. Vispa upp äggulorna och häll lagen över och vispa kallt. Rör ned smöret klickvis och smaksätt med kaffe.
200 gram sötmandel
200 gram florsocker
3 äggvitor
2 påsar flagad mandel
Fyllning:
1 dl strösocker
3 matskedar vatten
3 äggulor
150 gram smör
2 matskedar starkt kallt kaffe
Kommentarer
Trackback