MATIGA GLUTENFRIA PIROGER

Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm alltsammans till fingervärme.
Detta utgör degspad.
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen upplöses.
Häll på resten av degspadet. Blanda sedan i salt, uppvispat ägg och mjöl.
Arbeta degen smidigt. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Kavla ut degen och tryck runda bottnar med pirogformens baksida.
Lägg i fyllningen, placera pirogerna på en stor smord plåt och låt jäsa i ca 15 minuter.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Lägg lite riven ost på pirogerna.
Grädda pirogerna i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme under ca 20 minuter.
½ matskedar margarin
½ dl mjölk
2 teskedar jäst
1 kryddmått salt
1 ägg
5-6 dl glutenfritt mjöl
Fyllning
Köttfärsås innehållandes köttfärs, crème fraiche, champinjoner, lök, glutenfritt mjöl, glutenfri soja och andra tänkbara ingredienser som behagar dina smaklökar.