BIRGITS ROSENBRÖD

Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
Rör ut jäst, salt och socker i en degbunke. Tillsätt husk. Rör om.
Slå över degspadet. Låt svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt mjölet och arbeta degen smidigt på bakbordet.
Dela degen i bitar och trilla degen till runda bollar.
Lägg bullarna på plåt och klipp ett kryss på toppen.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på med vallmofrön.
Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 5-10 minuter tills bröden fått en gyllenbrun färg.
25-30 stycken bullar.
1 pkt jäst
½ tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk husk
100 gr margarin
4 dl mjölk
12-14 dl glutenfritt mjöl
2 teskedar riven morot kan tillsättas för att få saftigare bröd
Kommentarer
Trackback