HIMMELSK ÄPPELPAJ

Skölj, urkärna, skala och skär äpplena i skivor.
Smörj pajformen och lägg i äpplena.
Strö över socker.
Strimla sirap över pajen.
Häll mjölet i bunken och finfördela smöret i mjölet till smuldeg.
Lägg smuldegen över äpplena i formen.
Strö kanel på pajen.
Strimla sirap på pajen.
Fördela smörklickar ovanpå pajen.
Grädda i 225 graders ugnsvärme i 30-40 minuter
150 gram smör
2 ½ dl glutenfritt mjöl
1 msk socker
3 msk sirap
Kanel
5-6 äpplen
Oj Oj låter gott ska testa, mummms !
Tyvärr blev "pajdegen" bara en smetig gegga som bara smakade glutenfritt mjöl och salt (från smöret) - skulle det verkligen inte vara nåt socker i smuldegen, undrade jag när jag gjorde den.... Degen sjönk till största delen rakt igenom äpplena och anrättningen såg inte aptitlig ut. Vad gjorde jag för fel?