Glutenfria Nötchokladrutor

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör matfettet och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
3. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, (250 x 350 mm).
4. Strö över grovt hackade nötter eller mandel och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
5. Skär kakan i rutor, 50 x 50 mm, medan den ännu är varm.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1 st. ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl gluten/laktos fri mjöl
0,5 tsk bakpulver Garnering:
1,5 dl nötkärnor
100 g sötmandel
Så goda de ser ut!
ha en fin vecka!
hejsan, är det okej att jag länkar dig? har många som vill ha recept som är glutenfritt, och mina recept är inte så nyttiga alltid :) ha en härlig söndag. kramisar
Hej !
Vad toppenbra med en receptblogg för glutenfritt !!!
Min dotter är glutenintolerant, och jag behöver inspiration för att komma på nya grejer.
Hit kommer jag snart igen - och igen ! - Du ligger i mina favoriter nu. =)
Supergoda!!!
Hej.
Jag har en liten fråga, min pojkvänn är gluten och lite till, så jag behöver lite tips på hur jag ska lyckas med att baka bröd. Han är allergisk mot alla mjölsorter utom potatismjöl och rismjöl. Vad kan jag baka på detta? Och hur gör jag för att inte degen ska bli så degig? Har försökt med scones ett par gånger men det blir bara en super hård yta, och en stor degklump i mitten? Vore jätte glad om du kunde dela med dig av din erfarnheter.
Med Vänliga Hälsningar
Minna Särnholm
Hej!
Nu har äntligen ett bageri och konditori börjat sälja GOTT glutenfritt bröd! Det är inte svårt att göra gott glutenfritt bröd, det krävs bara lite extra kärlek och omtanke.
Prova! denna gång kommer du inte bli besviken!
http://www.lysingsglutenfria.n.nu
Välkomna - alla förtjänar gott bröd!
En länk om Glutenintolerans
http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html
Kanon-bra sida! Det behövs verkligen!